ENGLISH
İSTANBUL POLİS HİZMETLERİNİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME DERNEĞİ

HAKKIMIZDA

İstanbul Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği, 31.10.1990 tarihinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün hizmetlerini geliştirme ve destekleme amacıyla kurulmuştur. Derneğimiz, kuruluş tarihinden bugüne kadar gelirinin tamamını İstanbul halkının güvenliği ve huzuru için çalışan Emniyet birimlerinin çalışmalarına destek olunması ve yeni hizmet binalarının teşkilata kazandırılması için kullanmaktadır.

Gelirlerimiz yardımsever vatandaşlarımızın ayni ve nakdi bağışları ile ilgili kanunlar çerçevesinde sürdürdüğümüz faaliyetlerden elde edilmektedir.

Suç ve suçluyla mücadele emniyet birimlerine katkıda bulunmak için sosyal sorumluluk projelerine özel önem veren derneğimiz yeni eğitim kurumlarının tesisi, öğrencilere burs verilmesi, uyuşturucu ve terör ile mücadele amaçlı tiyatro gösterilerinin organizasyonu ve sponsorluğu gibi faaliyetlerde de bulunmaktadır.

2008 yılında kişiselden, kamusala kadar tüm seviyelerdeki güvenlik ihtiyaçlarına, gelişen teknolojinin sağladığı imkânları kullanarak ve güvenlik sahasındaki tecrübemizi birleştirerek elektronik çözümler üretmek amacıyla, Derneğimizin bir iktisadi teşekkülü olan Mobese Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu A.Ş. kurulmuştur. Mobese A.Ş. elektronik güvenlik ürünleri ve hizmetleri sektöründe milli, özgün ve yenilikçi alternatifler geliştirmek yolunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Derneğimiz, Genel Sekreterliği faaliyetlerini; 2004 yılına kadar Kasım Vatan Caddesi’nde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi bünyesinde, 2010 tarihine kadar Fatih İlçesi’nde kiralan bir ofiste gerçekleştirmiştir. Kasım 2010 tarihinde Seyitnizam Mah. Mevlana Cad. Ginza Plaza No:81-83 Kat:5 Zeytinburnu/İSTANBUL adresinde bulunan yeni ofisine taşınan Derneğimiz, faaliyetlerine halen bu adreste devam etmektedir.